Välj språk:
Välj språk:

Köpvillkor E-Handel PeBe AB

Allmänt
Följande allmänna köpvillkor gäller alla beställningar som görs av kunden av produkter på www.pebe.se.
För att kunna göra ett köp i PeBe:s e-handel måste du acceptera köpvillkoren. Genom att acceptera villkoren förbinder du dig att följa de samt godkänner att du tagit del av informationen om personuppgifter.
Hänvisningar i köpvillkoren till PeBe är till PeBe AB, Org. Nr 556204-0278.
PeBe AB förbehåller sig rätten att ändra köpvillkoren, utan att meddela dig i förväg. Version av köpvillkoren som du godkänner vid din beställning gäller för ditt köp.

Bolagsinformation:
PeBe AB
Industrigatan 6
432 67 Veddige
Org.Nr: 556204-0278
Mail: info@pebe.se
Telefonnummer: 0340-646600

Beställning
För att göra en beställning måste du vara 18 år eller äldre.
När en beställning är mottagen bekräftas den genom ett email med din order. Kontrollera alltid din orderbekräftelse, om den inte stämmer, vänligen kontakta oss.
Om den beställda produkten inte kan skickas, kommer vi att kontakta dig så fort vi kan. Om vi redan tagit emot din betalning kommer den att återbetalas med samma belopp och betalningsmedel som du använt vid din betalning.
Vi förbehåller oss rätten att ändra priser och produktsortiment utan avisering. Vi förbehåller oss rätten att ändra i eller annullera beställning. Detta gäller även för mottagen orderbekräftelse. Om du inte är nöjd med vår justering har du rätt att avboka din beställning.

Betalningsalternativ svenska kunder
De priser som anges är inklusive lagstadgad mervärdeskatt, moms, exklusive fraktkostnad.
För svenska kunder erbjuder vi betalningsalternativet Klarna Checkout. Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas. Aktuella betalningsalternativ är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan görs direkt av PeBe. Produktspecifika frågor ska därför riktas direkt till PeBe.

> Läs mer hos Klarna gällande villkor

Leverans
Vi erbjuder leverans normalt inom 1-5 arbetsdagar, till närmaste utlämningsställe. Gäller produkter som finns på vårt lager.
På orderbekräftelsen framgår det när vi beräknar att leverera.
Frakt tillkommer med 49:- inkl.moms. Undantag takboxar 449:- inkl.moms och hundburar 279:- inkl.moms.

Ångerrätt och retur
Enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler har du som kund rätt att ångra ditt köp genom att meddela PeBe inom 14 dagar från mottagandet av den beställda produkten (ångerfristen).
Ångerrätten gäller inte för en vara som har specificerats enligt kundens anvisningar (såsom skräddarsydd bilklädsel) eller som annars har fått en tydlig personlig prägel. Andra produkter där returrätt inte gäller är öppnade förpackningar och reavaror. Om en vara har förseglats får du inte bryta förseglingen om du vill kunna utöva din ångerrätt.
Om du vill ångra köpet ska du, innan ångerfristen löpt ut, meddela detta skriftligen till oss genom att skicka mail eller brev. Du kan också fylla i Konsumentverkets standardformulär och skicka till oss.
Vid utövande av ångerrätten bokar och betalar du själv returfrakten. Du ansvarar för produkten till dess att vi mottagit den. Produkten ska skickas i retur inom 14 dagar.
Varorna måsta vara i ursprungligt skick och packade i oförstörd originalförpackning då de returneras till oss.
Notera att originalförpackningen EJ ska användas som ytterkartong i och med att produkten/originalförpackningen kan skadas och du kan då få ett värdeminskningsavdrag. Vi förbehåller oss rätten att göra värdeminskningsavdrag om varans skick har förändrats i sådan utsträckning att den inte längre går att sälja till annan kund utan att göra avdrag på försäljningspriset.
Om du ångrar ditt köp betalar PeBe tillbaka det belopp som du betalat för varan. Återbetalning för varan som returnerats sker inom 14 dagar.
På det belopp som ska återbetalas har PeBe rätt att dra av en summa motsvarande produktens värdeminskning, om och i den mån sådan värdeminskning beror på att du har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion.

Vid retur av en produkt vänligen kontakta vår kundservice via e-post info@pebe.se. Det är viktigt att du som kund varit i kontakt med kundservice innan returen görs.

Returer skickas till:
PeBe AB
Industrigatan 6
43267 Veddige

Avbeställning
Om du önskar att avbeställa din order förbehåller sig PeBe rätten att kräva ersättning för eventuella kostnader vi har haft i samband med beställningen. Detta i enlighet med 41 § konsumentköplagen.

Ej uthämtade paket
Ej uthämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte löses ut inom 14 dagar förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnaden för returfrakt, expeditions- och hanteringsavgift.


Garanti
Garantitid 2 år från leveransdatum.
9.1 Garantin täcker inte:
• Produkter som förvarats, installerats, använts, vårdats eller rengjorts på felaktigt sätt
• Skärmärken, repor och skador som orsakats av slag eller olyckor
• Produkter som placerats i felaktig miljö

Reklamation
Skulle produkten vara trasig eller felaktig när den anländer får du reklamera den. Vid reklamation av produkt ska PeBe kontaktas via mail, brev eller telefon. PeBe har rätt att erbjuda förslag gällande hur man vill hantera reklamationen. Är varan skadad eller trasig gör du en reklamation till oss inom skälig tid. Returfrakten bekostas av dig och ersätts vid godkänd reklamation/skada. Spara alltid kollinumret.
Om du är missnöjd med ett reklamationsärende kan du alltid vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, Box 174, 101 23 Stockholm eller via www.arn.se för prövning av den aktuella tvisten. Vid eventuell tvist kommer PeBe AB att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.
Den som är bosatt inom EU och vill framföra ett klagomål till oss angående en vara som köpts genom vår e-handel kan göra detta via EU:s sida om tvistlösning på nätet.

Personuppgifter
När du gör din beställning behöver du uppge vissa personuppgifter. I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Vi lämnar inte ut eller säljer vidare personuppgifter till tredje part. Om vi gör det är det för att vi behöver boka en leverans eller liknande. Du har rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du kontakta oss och begära att informationen ska rättas eller tas bort.

Integritetspolicy
I enlighet med dataskyddsförordning, General Data Protection Regulation GDPR, så förklarar vi nedan hur vi behandlar kunders personuppgifter.
Vi har aldrig och kommer aldrig att sälja/lämna information om dig som kund till ett tredjepartsföretag.
Personuppgift:
En personuppgift är all typ av information som direkt eller indirekt kan kopplas till en specifik person. Exempelvis namn, adress, telefonnummer, e-postadress och IP-adress.
Data vid köp hos oss:
Vi använder dina personuppgifter i form av namn, adress, telefonnummer och epost-adress för att kunna slutföra vårt avtal med dig och skicka den order du har beställt.
E-postadressen och telefonnumret används för att kunna kontakta dig genom hela leveransprocessen.
Vi använder oss även av din IP-adress för att förhindra bedrägeri och otillåten användning av andras personuppgifter.
Vi hanterar inte ditt personnummer, detta används endast hos betalföretaget Klarna för att säkerställa ditt betalsätt och är ingenting som lagras hos oss.

Data som delas med andra företag:
Vi delar dina personuppgifter med betalföretaget Klarna för att fullfölja din betalning.
Vi delar dina personuppgifter med fraktbolag för att skicka dina beställda varor rätt.
Vi lagrar dina personuppgifter i vår webbutik för att kunna svara på frågor om lagda beställningar, garantier och reklamationer.
Samtycker du vid beställning har vi möjlighet att använda/dela dina uppgifter för e-postutskick.
Rättigheter:
Vill du utnyttja dina rättigheter enligt nedan, kontakta vår kundtjänst på telefon 0340-646600 eller info@pebe.se
Rätt till tillgång, du kan när du vill få ett så kallat registerutdrag, med information om vad vi använder dina personuppgifter till.
Rätt till rättelse, du kan när du vill begära att vi rättar dina personuppgifter om det innehåller fel.
Rätt till radering, du kan när du vill begära att vi raderar dina personuppgifter hos oss. Detta försämrar dock servicen vid garantier och reklamationer och övrig support.
Rätt till att avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.
Personnummer:
Vi hanterar eller lagrar inte ditt personnummer.
Betalföretaget Klarna hanterar och lagrar ditt personnummer för att säkerställa betalsätt och för att förhindra bedrägerier.
Lagring av personuppgifter:
Personuppgifter lagras i upp till 5 år från den senaste lagda ordern. Detta för att kunna hantera garantier och reklamationer.
Mer information om Dataskyddsförordningen GDPR finner du hos Datainspektionen www.datainspektionen.se
Försäljning till minderåriga:
PeBe AB säljer EJ till minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande.

Produktfakta och ansvar
Vi tar inget ansvar för produkternas verkan eller funktion. Vi reserverar oss för skrivfel gällande tekniska fakta, informationstexter, prishöjningar hos leverantören samt av misstag felaktigt angivna priser för slutförsäljning.
PeBe ansvarar inte för indirekta förluster som uppstår till följd av den huvudsakliga förlusten eller skadan, till exempel utebliven arbetstid, ekonomisk ersättning eller förlorade affärsmöjligheter, eller för underlåtelse att leverera produkterna eller uppfylla några av våra andra åtaganden enligt dessa köpvillkor där denna underlåtelse beror på omständigheter som ligger utanför vår kontroll (force majeure).
Vår maximala ansvarsskyldighet gentemot dig för eventuella förluster eller skador är begränsad till det totala beloppet för din beställning.

Immateriella rättigheter
Allt innehåll och alla immateriella rättigheter, såsom varumärken och upphovsrätt på www.pebe.se tillhör moderbolaget PeBe AB. All användning av www.pebe.se eller dess innehåll, inklusive kopiering eller lagring av sådant innehåll i dess helhet eller delar av detta, annat än för ditt eget personliga, icke-kommersiella bruk, är förbjudet utan tillstånd från PeBe AB.